Vi er ​IFS certificeret

​Den klassiske danske Danbo ost

Når vi danskere tænker på ost, er det oftest smagen af Danbo, vi tænker på. Osten stammer tilbage fra slutningen af 1800-tallet, hvor Endrup Andelsmejeri startede. Denne smidige og bløde ost bliver af Fødevarestyrelsen opfattet som Danmarks nationalost. Der er derfor noget at leve op til, når man vil lave en rigtig god Danbo ost. Det skal både være en Danbo, som danskerne kender den, og samtidig skal man finde frem til en Danbo, som har sit eget særpræg.

Danbo ost fra Endrup Andelsmejeri

Danbo ost fremstilles traditionelt som en opstukket ost med kitmodning, og det er naturligvis også sådan, det foregår på vort mejeri. Vores mejerister har arbejdet videre ud fra den klassiske Danbosmag og med .Gammeldaws Stærk 30+ er de nået frem til en ekstra vellagret Danbo ost, som byder på rigtig meget smag. Desuden har osten den gode, fyldige eftersmag, som en god, stærk ost skal have.

Gammeldaws Stærk 40+

Vores Danbo ost beviser, at en smagfuld ost ikke behøver at være rigtig fed. Gammeldaws Stærk 30+ er fremstillet med 17% fedt, men uden at gå på kompromis med smagen. Det er en blød og smidig ost med en dejlig fyldig eftersmag opnået med klassiske, traditionelle håndværksmetoder. Vi har lagret osten i 30-35 uger, og dermed opnået en god smag, der kan karakteriseres som rund og ekstra fyldig.

Kontakt os omkrin vores danbo ost

Vi svarer gerne på spørgsmål om danbo ost og vores produktion. Vil du vide mere, eller har du spørgsmål, så send os en e-mail på mejeri@endrupost.dk eller brug kontaktsiden.