Vi er ​IFS certificeret

​Danmarks ældste andelsmejeri

Tæt på vestkysten og midt i det vestjyske landbrugsland ligger et lille mejeri, som laver rigtig gode oste. Her langt ude på landet ligger Danmarks, og verdens ældste andelsmejeri. Helt tilbage fra 1884 har vi på Endrup Andelsmejeri lavet gode oste efter de gamle, klassiske mejeritraditioner - og det gør vi stadig.

Et lokalt mejeri

Endrup Andelsmejeri er lokalt baseret med 12 lokale andelshavere, der bor inden for en kort afstand af Endrup. Flere af vore andelshavere bor mindre end 4 km fra mejeriet; så vi synes, vi med rette kan sige, at vore oste bliver lavet af frisk mælk. Det er med andre ord gode oste lavet af frisk mælk fra lokale bondegårde, der er grundlaget for vort mejeri.

Godt håndværk

På vort mejeri fremstiller vi oste baseret på vestjysk tradition; det gode håndværk er altid i højsædet. Hos os foregår selve ostningen i åbne kar og med den traditionelle kitbehandling. Som i gamle dage bliver flere af vore oste lagret i op til ét år. Sanserne bliver brugt under fremstillingen af vore oste, og vore erfarne mejerister følger osten, fra råvaren kommer ind med tankvognen til osten er pakket; klar til at sende ud til vore forbrugere.

Du kan læse mere om vort mejeri her på siden og om vore oste; klik på et mærkat i bunden af siden.

Kontakt os

Vi svarer gerne på spørgsmål om vore oste og vores mejeri. Vil du vide mere, eller har du spørgsmål, så send os en e-mail på mejeri@endrupost.dk eller brug kontaktsiden.